Monday, March 29, 2010

Nak pendapat kawan...

Assalamualaikum


Tadi baca n3 pasal 'bersunat' kat blog member yang sorang ni.

Amat terkejutlah saya sekejap yek.Sah-sah saya tak pernah tau pasal ni.

So keluarlah soalan2x terjah ni untuk sesiapa saja yang tau pasal bersunat/berkhatan utk baby lelaki.


Budak lelaki sekarang boleh sunat masa kecik-kecik ke?
Digalakkan ke?
Prosedurnya?
Ulasan doktor?
Yang ada pengalaman khatankan anak lelaki kecik2x?


Sangat-sangat dalam dilema ni sebab baru tau.....

8 comments:

ummi said...

Iman khatan 2 hari lepas lahir. Lahir Rabu, khatan Jumaat. Dari segi penjagaan mudah, dia belum lasak, mudah nak bersihkan dan luka cepat baik.

Adam belum khatan. Lepas lahir masuk NICU, incubator bagai, tak sampai hati nak khatankan..

Sitisifir10 said...

hihi.....sy setuju dgn pernyataan di atas

Ummu Auni Afif said...

budak kecil memang boleh khatan. aida khatankan fateh hari tu sebab fateh kencing tak lawas. tapi fateh je la. yang lain, tak. saya pun tak khatankan afif lagi.

akak, dah register nathifa ke? sekarang ni kena register sekolah online.

Anonymous said...

http://syubhah.webs.com/

Puan Hanis said...

ummi : hemm..tu la kak.Saya mmg baru tau ni bleh khatan lepas lahir.Pelik doktor takde plak bgtau.


Siti : hehehe ;)


Aini : bincang2x dgn en.H,dia pun tak tau.Dia pun cam terkejut bleh sunat masa kecik.Hehehe.Sebab Irfan dah 15mos kira dh byk karenahnye,rasa2x tunggu dia besar betul ler baru sunat kot.Kira ikut tradisi lame je la.

Blom daftar kakak lagi.Dah survey2x dah web tuh.InsyaALLAH kejap2x lagi la.

wEna said...

wEna de tya ustazah... dia kate bleh je waktu kecik n ble dh besar kalo still ade kulit di hujung anu dia.. kena khatan sekali lgk... kalo xde x perlu.

tapi lbh baik tya pd yg pakar laa..

hanis said...

wena : InsyaALLAH akan ditanya.Time kasih cik na yek tanyakan pada ustazah...cik na mmg bestlaaa ;)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛