Friday, January 8, 2010

Prelude - cuti-cuti melaka

Assalamulaikum

We had our short vacation masa balik kampung ari tu.Ntah mengapa En.H nak melawat semua tempat yang agak-agak best kat melaka tu.Before this kalau balik melaka tak kemana-mana pun.Malas.

Maka melawatlah kami 4 beranak ke taman buaya tuh which kitaorang baru realized ada water park for kids kat dalam tu.Apalagi menuju kat sanalah terus.Buaya pun tengok jugaklah.Hehehe.
Gambar2x buaya dan seangkatan dengannya nanti-nantilah yek.



Macho tu berdiri sorang-sorang kat tepi pool
(sila abaikan pampers yek.....ahaks :P)




speechless
(budak ni kalau dah dalam air tak ingat darat dah)


5 comments:

pB said...

Salam


Hujung bulan ni nak ke Melaka.
Berapa kena bayar nak masuk Taman Buaya nie ???

Anonymous said...

wahh.. ye ke ada water park nihh.. dolu2 xde kann, hahaha.. ari tu xde la nak pegi taman buaya ni sebab menjaga kata2 org tua2 kann, hmm... x leh la sejam je nampaknya kat tmn buaya pas ni... dafinah ni seangkatan je ngan anak kau, hahahha

~m|ss angger|k~

Puan Hanis said...

kak pB :

Harga tiket ada 2 jenis.

Tmn Boye + waterpark

children under 4 yrs = free
Adult : RM10.00
Children: RM6.00

kalau tmn boye saje,tak mboh mandi manda tuh

Adult : RM8.00
Children: RM5.00

tapi tak tau ler kalo berubah plak by the time kak pB ke sana...hehehe


miss anggerik :

aku tak tau ler plak kalo preggy ngak buleh nengok sama itu crocs...hehe..tapi mmg ada kebaikan ler tu disebalik petua org tua ni....

kalo ko nk si dafinah tu berendam kat waterpark tu..nanti masuk2x tmn boye tuh ko suh ler cik abg pimpim tgn ko sampai ler kat waterpark tuh...heheh tutup mata ngan kain spjg jalan....

waterpark tuh hujung dunia...kene lalu encik2x boye tuh dulu...hihihi

Ain said...

pernah ke sini masa darjah enam... ikut rombongan sekolah...

bertahun tak jejak kan...

Puan Hanis said...

ain...melaka sekarang agak best jugaklah untuk divisit.Macam2x ada.