Wednesday, January 20, 2010

Baju kakak



Hari-hari balik sekolah ibu kene cuci baju dia.(ada kesan pensil,kaler,coklat,minyak2x makanan,nasi melekat pun ada gak kdg2x tuh,sirap - diorang ni time rehat bersilat atas makanan gamaknya!)
Pastu sebab ibu tak larat,rendam sampai esoknya.
Paginya ibu kene siapkan basuhan baju sekolah dia dan jemur.
Kadang-kadang dah dekat time pergi sekolah baru ibu teringat baju sekolah dia.
Lepas 'dry' kat mesin tu terus iron.

Macam hari nilah.

Lepas tu dia komen 'panas' nak pakai baju sebab baru lepas iron.(hahahaha)
Lepas tu dia komen kat bahagian getah seluar masih lempab2x lagi.(hahahaha)
Lepas tu dia komen "ibu ni lain kali basuh baju tifa cepat-cepat sikit,lepas tu jemur". (erkkk)
Lepas tu.......

Kalau komen lagi mau kene 'keletuk' sekali kat kepala tu dengan ibu.

Ha..ah baju dia kami beli sepasang jek.
Kot2xlah buleh survive 2-3 hari,ala-ala budak pandai jaga kebersihan baju.
Hehehehe.

Nota buat En.H : Yang...esok tinggalkan duit RM35 hinggit atas peti ais(lebih pun takpe..hihihi).Nak order sepasang lagi baju sekolah kakak. :P

5 comments:

Ain said...

hanis, memang kena beli at least 2 pasang kan....

jenuh kita nak basuh tiap hari....

ada tips tak untuk ilangkan kesan degil kat baju kids....

kalau asyik kena rendam clorox jer, boring juga....

fikaryna said...

nis..tiffa tuh mmg lasak la..budak bijak..hehe.

Bayah said...

Hihi...hanis, kelakar..
that's why kitorang sediakan 3 sets each. Baju melayu (utk sekolah agama), baju sekolah & kasut. Kasut sekolah lagi la, pakai 1 hari jer pun dah itam sampai stoking..hmmm..

Puan Hanis said...

ain :

tipss...hemmm serius saya tak tau...hehehe..kene google nih.

So far,baju kakak ni boleh bersih without cloroxlaa...baju ngan mesin jekk...yg degil2x tuh sya sental still hilang lg laaa...

tapi..for the future kan...kne tau gak nih...yela esok2x skolah rendah pkai baju putih lorrr...hehehe

skarang baju hijooo oklaa lagi kalo tukar kaler sikit2x punn hihihi


azni :

baru smlm amik dia balik skolah cikgunya cite kakak nih bagi keje cepat aje dibuatnya...pastuh tanye cikgu nak buat page lain pulak...pening cikgu nak bagi keje kat dia...

dia kalo beli buku latihan ke,warna ke..kalo bleh hari tu jgak habis semua dia bantai buat...extrem sket bab keje skolah ni...hehehe


bayah :

mmg takleh lawan hang laa bayah...3 hero tuh lagikler pening nyer bab2x baju nih...

tabik spring ler kat hang...hehehe

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片