Friday, April 10, 2009

Si Dia no 2

Assalamualaikum

Ooooo la la...... saya tak kira...saya nak hebahkan juga yang saya dah muat balik pakai baju kawin saya yang kebaya color purple menawan tu.Saya ulang ----> baju kebaya tau!.Hihihi :P

Korang tak tau betapa bestnya perasaan tu.Tak dapat diucapkan tau.

Yelah...lepas lahirkan nathifa dulu tak muat2x baju tu.But this time alhamdulillah badan dah comey sikit.Hihihi.Jangan termuntahlah pulak baca ni ek.Semangatlah lagi nak turunkan sikit lagi berat ni.Kasi ideal sikit kan.

Anyway kene muah muah byk2x kat budak ni ler pasal dia yang turunkan berat badan ibu ni 'tanpa disedari' :P

Abaikan adegan menghisap dgn bersungguh-sungguh ni ! :P

Tinggi dah 67 cm
Berat dia semalam timbang 7 kg
Last week mengamuk 1 minggu,tgk2x gusi dah bagi laluan kat gigi nak keluar!
Semalam pergi klinik utk 2nd jab,siap sengih masa kene cucuk
Owh! lupa pulak kepala En.Irfan Fahri dah botak sekarang (pic later kay)
Mengancam you!!! :P

4 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

hanis, ain plak tak berani langsung nak sarung kebaya. malu tauuuu. langsing sangat sampai cekeding. hihihi. Geram tengok si kecik tu, rasa cam nak cobek-cobek pipi dia. eiiiiii....cepatnya dia tumbuh gigi erk?

Farra said...

wow hebat, tahniah...kene kongsi sket ni cemana bleh turun..hehe

win said...

e2 lah the miracle of breastfeeding...anak aku tak tumboh gigi lgpon...nape yekk???..hmm...

Puan Hanis said...

mama danish ---> mula2x nk try pakai tu kene redhalah kan kalo2x tak muat sbb sebelum ni mmg tak muat pun lg,pastu bila kali ni try muat pulak...fuhlamak! dan2x tu jugak tipun cik abg bgtau dh muat pakai baju kawin lama...hihihihi

Takat pakai kat umah je...baju tu dh jadi bahan ukuran kelansingan badanlah pulakk heheheh :P

farra ---> takde petuanya farah...berat turun sendiri jek pasal dok angkat,dukung,menyusu si fahri tu.

Tapi makan tu adalah control juga sikit2x je...kurangkan mkn/masak fud yg berlemak,minyak and malam make sure kalo mkn nasi tak de tambah2x dah. ;)

win ---> rasanya mmg betul kot miracle of breasfeeding tu sbb rasanya takde pulak beria2x buat exercise pun.Paling syok lemak2x kat bahagian pinggang n pinggul tu berkuranglaa..tu yg muat baju kebaya tu.

Anak ko brapa bulan dah?Irfan tu gusi dia je mcm dah berbelah2x,tp gigi takdelah keluar lagi.Tak taulah jap2x lagi keluar...hehehe...