Monday, February 2, 2009

Tag 5

Assalamualaikum

Saya telah ditag 5 oleh JL Bunch Cafe.Actually, saya tak pernah menjawab sebarang tag lagi before this.(sory sangat2x pada kawan2x yang pernah tag saya).This is the first.Tag ni pulak datang bersama award!.Terima kasih banyak2x puan latifah ye.I really appreciate it!

Here it goes....



1. Copy badge "2008 cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkn di blog anda
Tak taulah tang mana yang cutenya - apa2x pun terima kasih byk2x puan Latifah ye :)

2. Link / n citer kan kembali siapa yang memberi award ini kpd anda.
Pemberi award adalah puan Latifah @ ummumishkah @ JL Bunch Cafe yang saya kenali melalui blog juga.Sangat lembut n soft-spoken orangnya(saya agakla melalui hasil2x tulisannya diblog,kalau tersilap tafsir minta maaf ummu yek :))

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta /hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di tag)
Banyaknya 10 fakta ni.......nanti byk rahsia diri terbongkar bahaya hehehe :P

1.fakta - anak sulung,kakak kpd 5 org adik perempuan (takde lelaki yek !)

2.hobi - sebenarnya gardening,saya suka cakap2x dgn pokok!,tapi sebab duduk umah flat tinggi yg takde tpt nak bercucuk tanam,saya tukar hobi pada cooking and reading.Boleh kan?

3.fakta - surirumah 24 jam/7 days a week/360 hari setahun

4.hobi - suka cuba2x resepi2x baru........sbb suka makanlah(tu yg susah nak turun berat bdn)

5.fakta - menjadi kawan,kekasih,isteri merangkap chef,pen-dobi(ade ke words ni :P),perunding masalah,dan mcm2x lagi kepada En.Huzaimy

6.hobi - suka kemas rumah,ubah2x sana sini (En.H selalu berleter pasal brg dia selalu berubah tempat :))

7.fakta - byk kawan2x kata saya ni lembut orangnya,tapi jangan buat saya marah.Dangerous!

8.hobi - uish apa lagi hobi ni....ermm saya suka tgk cerita shrek...suka betullah

9.fakta - Alhamdulillah,ibu kepada 2 orang permata hidup -
nur nathifa humairah (4 yrs old) and irfan fahri (3 months old)

10.hobi - finally...habis jugak ye.Let see,saya juga suka activity yang lasak(nmpak je lembut hehe) mcm panjat gunung(pernah panjat gunung ledang...best sgt2x),pernah cuba wall climbing(penat giler!),play basketball(wakil skolah tau!),suka jogging kat tpt2x yang best2xlah(sekarang ni hanya dpt walk je dgn family kat tasik kelana jaya ngan taman kat belakng rumah ni..itu pun dah berpeluh sakan + lenguh kaki......memberi makna badan dah tak fit mcm dulu.......hehhehe.

4)pilih 5 penerima award seterusnya n nyatakan di blog anda.
1.puan limau
2.ibu iman
3.
kuyan
4.wardah15
5.farra


5)jgn lupe melawat blog kawan anda yg telah di tag n menyatakan dia telah telah di tag.
InsyaALLAH.....tungguuuuuuuuuuuu :)

2 comments:

ibu iman said...

hehehe...ibu iman terkena jugak ek. ade yg xterbuat lagi. huhuhu. nnti sesenang saya buat tau. angin kemalasan tgh melanda. heeee... jgn mare ye ibu nathifa&irfan.

ummumishkah said...

oooo mdm hanis ni orgnyer lasak yer...
shukran jwb tag.. suke suke meriahkan blog..
pasal pentafsiran tu.. kalau yang elok2 salah tafsir pun tak per.. hahahaha