Thursday, December 27, 2007

mana satu

perbualan 1

Saya : Cuba you tengok pipi nathifa tu.Lebam dah 2 minggu tak hilang lagi.Risau jugak I dibuatnya.

Dia 1: Hemm biasalah tu.Anak I lagiklah lasaknya.Hari tu jatuh bukan setakat lebam,berdarah terus.Anak you okay lagi perempuan.Takdelah lasak sangat.

perbualan 2

Saya : Cuba you tengok pipi nathifa tu.Lebam dah 2 minggu tak hilang lagi.Risau jugak I dibuatnya.

Dia 2: Laaa kenapa sampai macam tu?Letak minyak gamatlah.Kesian nathifa.(sambil belek2x muka yang lebam tu).Alhamdulillah tak kene mata dia.Kalau tak bahaya jugak tu.

agak-agak perbualan yang mana satu menjadi pilihan kawan2x?
kedua-duanya adalah perbualan yang benar.

2 comments:

aida said...

kalau saya, 2-2 komen saya akan utarakan.

sebab komen no 1, ya Allah, anak no 2 si fawwaz mmg ligat dan sgt sgt sgt nakal. jatuh tersembam tu dah macam weekly routine. kak hanis tau, last week dia main penyembur saya untuk iron clothes atas lantai, lepas tu dah licin, dia lari-lari jatuh tersembam (padahal dah warning 3-4 kali jangan main penyembur tu, tangan dia gatal gakkk)

ada satu masa tu dia main basuh baju, siap ambil baldi dengan berus basuh baju sendiri. akak bayangkanlah saya jumpa dia dalam bilik air, baju habis lencun. udahlah senyap je kat atas masa tu. adui adui, mana la tak berasap maknya

komen no 2 pun saya akan cakap. sebab dah boleh banding nathifa dengan amni. kesian dia kan..

hanis said...

itulahkan...budak2x ni,nathifa pulak time akak mop lantai tu lah time dia sengaja berlari2x kat situ...sah2x ler jatuh..tak larat nk berleter dah,senyap2x masuk bilik air tu plak dh hobiler sgt2x sampai dh kene letak penyelak pintu,main brg2x rumah oklah lg rasanya tp bab masuk bilik air ni bahaya sikit aida kan....tp mintak jauhlaa...kita just carefullah selalu,tgk kat mana budak tu kalau dh senyapppp semacam jekk...ye takk? ;)