Wednesday, October 20, 2010

Anak-anak

Assalamualaikum wbt.

Bismillah....

Lama tak menulis yek.Reason sama aje.Tak malas,takde mood.Atau takde idea.Lebih kuranglah semua tu ek.

Last week kakak habis exam penggal 2.Hehehe.Budak tadika sekarang.Cikgu siap suruh bawak balik buku utk buat ulangkaji.

Yang si kakak,bila saya kata "cikgu suruh buat revision ke kakak?"

Mati-mati dia kata bukan."cikgu ros suruh buat ulangkaji".


Hehehe.My mistake.Belum diajar word ulangkaji dalam bahasa english.


Well,Alhamdulillah.Not the result yet.Cuma dia kata "senang je bu.Tifa dapat 100 peratus." :P

Semalam saya tanya lepas dia balik sekolah."kakak, cikgu ros ada bgtau siapa dapat no 1 dalam kelas?".

Dengan confident dia jawab,"mestilah tifa dapat no 1".Hehehe.

Jgn konpius yek.Result belum keluar lagi.Itu hanyalah spekulasi by kakak yang diharapkan betul 100%.Hehehe.

Kita tunggu.........


p/s: yang syoknya kakak nih,kalaupun cikgu announce bukan nama dia dpt no 1 dlm kelas,dia tetap kata dia dpt no 1.Hehehe.You go girl!

6 comments:

aida said...

bagus-bagus, itu motivasi diri sebenarnya for tifa :)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina doakan tifa dapat no. 1...kalau dia dpt, jgn lupa belikan tifa hadiah.

Hanis said...

thank u kina.

Bab hadiah ni tak tunggu parentnye...tu yg kat kampung 2-2 belah tok nenek dah janji mcm2x kalau dia dpt no 1...huhuhu

belum masuk makcik2x dia...

mengalahkan mak paknya...

Ummu Auni Afif said...

confident ya thifa ni! bagus!

N @ MakNi said...

salam..
good attitude n spirit cucu nekteh nii... 'condifent'...ehh confident!!

Hanis said...

hihihi...nekteh suda datanggggg.

Welkam..welkam.

Cucu yang perempuan itu mmg sangat 'condifent' u know...

We will see..result belom keluar nih...berdebar-debar omaknyaaa...kehkehkeh.

(pasal kalau dpt no 1...abislaaa kene terjah IKEA...dah terrrjanji sesuatu dari situ) :)