Wednesday, May 12, 2010

BIG HEART






Assalamualaikum wbt


Lately if kami berdua 'berbincang' (baca:bertekak ala2x sayang :P),salah seorang dari kami pasti akan mengakhiri perbincangan dengan ayat "hati kene besar".Which is akan menamatkan terus perbincangan kami dengan senyuman dari ke 2-2 pihak.

Ye,hati kene besar.



Besar juga maknanya dan sangat besar manfaatnya.

Kalau suami isteri bertengkar,bila hati kita besar,kita akan mengalah.Mengalah tak bermakna kalah kan.

kalau nak menderma,hati kene besar.Tak kedekut.Tak mengharapkan balasan.

Kalau melihat kejayaan,kemewahan,kelebihan orang lain,hati kene besar.Bila hati besar kita tak dengki bahkan kita mendoakan orang yg memiliki kelebihan itu semoga sentiasa dilindungi ALLAH.

Setiap masa hati kene besar.

Senang ke nak berhati besar?

Hehehe.....

tepuk dada tanyalah hati masing-masing ye.


6 comments:

Sitisifir10 said...

:) dah lama suda tak 'berbincang' dgn suami...miss him!

Hanis said...

hehehe...sabar2x
berjauhan ni ada manisnya tau......

fikaryna said...

nis..2 la amsahnya..bila berjauhan..hati sll mau kecik..hehe..

mau print ini artikel n bg pada en.fika supaya hati jadi besar bila 'berbincang' dan buat kptsn apa2 pun even nak g cuti2..huhu..

hanis said...

azni...

hehehe...malu weh en.fika baca n3ku ini...n3 biasa2x je..berkongsi rasa...

tapi kalo bleh membuatkan suami isteri hidup aman harmoni...daku rela...hehehehe


:)

yugi said...

hehe..best!!

wEna said...

klaka la kartun tue.. betoi ke dak tue?