Wednesday, May 19, 2010

Program Motivasi





kakak no 3 dr kiri


Assalamualaikum wbt


Sebagai ibu bapa yang sangat menyokong program2x keibubapaan(cheewahhh!!!),kami dgn semangatnya keluar dari rumah seawal jam 8.00 (kira awal ler utk parent yang ada anak kecik kan) menuju ke UM untuk program motivasi ibubapa anjuran ABIM PJ yang berkaitan dengan taski tempat kakak bersekolah.


Lepas daftar,kakak terus dibawa cikgu dia with budak2x lain ke dewan lain untuk program diorang sendiri.We (semua parent yang hadir) duduk kat dewan utama waiting and waiting and waiting and finally yang dijemput untuk berucap,merasmi dan memberi motivasi sampai.

Owh terlupa nak bagitau 'handbag' aka mr.irfan fahri saya ada bersama okeh.Yelah kat Kl ni saya memang takde sape2x yang boleh saya mintak tolong untuk jaga irfan.So kemana-mana kami pergi pun,dia pasti ada.Bertuah anakku semua yek.Hehehe.

Dari jam 9 pagi kami ada sessi ingat mengingat oleh ustaz mohammad nidzam abdul kadir(alaa yang kurus2x hensem tuh :)) dengan tajuk yang best pasal penerapan sunah nabi dalam membesarkan anak-anak.Ustaz ni mmg bestlah.Cuma kami nak khusyuk2x kene bergilir-gilir jaga si kecik tu yang sangatlah aktifnya nak panjat tangga,masuk longkang and so on.Sessi ustaz abih jam 11 kott.Lepas tuh sessi talk pasal H1N1 oleh doktor satu jam kot.Masa ni kakak dah abih sessi pertandingan mewarna dia which is dia tak abih kaler dan bawak balik kertas orang lain.Nasib baik yang tuan punya kertas tuh satu skolah ngan dia.Dah tukar pun semalam kat skolah.Lepas mewarna tu kakak dibawa untuk gosok gigi and check gigi.Seronok betul dia.


Letihlaaaaa.

Dok kejar irfan sana-sini.En.H yang gagah perkasa(huhuhuhu) itu pun lemah longlai bila event ni tamat tau.

Program tamat kul 1 kot.Alhamdulillah...kakak seronok sebab semua family dia turut serta dalam program sekolah yang dia dok cakap tentangnya 2-4 minggu sebelum tau.Punyalah dia nak pergi sangat.

Apa-apa pun kakak mmg best!

7 comments:

fikaryna said...

seronoknya bila dapat buat aktv bersama..

selain dapt ilmu..dapat reatkan ikatan kasih sayang keluarga kan..

semoga rahmat kebahagiaan berkekalan..

2 kakak..caiyok2..huhu..

ibunoor said...

Salam ukhuwwah...salam kenal dari saya...

Teruskan menulis, saya follow...

Silalah berkunjunh ke mari nanti ya.

knv said...

alhamdulillah. kecik2 dah seronok pegi motivasi. :D

Hanis said...

azni :

InsyaALLAH esok lusa ko ada anak nanti,you'll know camne rasanya jadi parent.24 jam dok pk pasal anak jekkk...hehehhe


ibu noor :

Thanks kerana sudi ke sini.Salam perkenalan kembali.InsyaALLAH will visit ur site soon.Dah jadi pengikut juga.


knv :

tulah kann..budak2x nih..tak sanggup nak kecewakan harapan diorang yang tinggi menggunung tuh utk join aktvt skolah diorang.

Selagi boleh,as parent rasanya kita patut join supaya later on takde apa lagi yg diorang bleh persoalkan.

Kita dah cuba bagi semua yg kita boleh utk persiapkan diorang hadapi masa depan diorang.

huhhh...'terpanjang' plak yek...emosi..emosi... :)

ibunoor said...

Salam...terima kasih atas kunjungan dan sudi follow. Really appreciate it!

ibunoor said...

Salam...terima kasih atas kunjungan dan sudi follow. Really appreciate it!

cik Na said...

aiyo.. sume selipar pink meh???
huhu....