Thursday, November 22, 2007

updates

Assalamualaikum

[1] What am I clinging to at this moment?

Rich dad Poor dad (what the rich teach their kids about money that the poor and the middle class do not!).Just a few hours ago, I know that the founder of uncle McDonald's is the brilliant Mr.Ray Kroc,1974 and he actually making money not with his hamburger,but with his real estate business.- yelah kan...kalau tgk McD kat Kota Damansara tu,sbb dia ada kat situ,now KFC ada,Pizza hut ada,sewa rumah dan kedai pun naik sebab ada fast food mcm tu.Ish..ish..ish....pakcik kayo...pakcik kayo.Ada lagi ke uncle ray tu ekkk???
dah lama rasanya tak updates my lists of bests,dah le nak kene capai target 100 book nih.....cepatlah hanis oiiii

[2] The good new news?

Actually it is not so 'new' lah since it's been a months already from the day she finally truly stop breastfeeding. - phewwww.......kalau dikira adalah dalam 2 tahun 6 bulan dia dapat minum susu ibu yang lazat,berkrim dan berkhasiat ni.Alhamdulillah syukur dalam masa 2 tahun lebih ni susu tak pernah tak ada.Syukur juga sebab saya takdelah guna ubat pahit letak kat n****e,or ape2x yg sama waktu dengannya untuk berhentikan dia menyusu.Saya just cakap kat dia yg dia dah besar,malu kat kawan2x nanti plus alasan tipu sikit which is adik is going to breasfeast pulakkk.Lama2x dia sendiri tak mintak dah.Magic betul!
Oh ya...nathifa pun dah tak bangun malam mintak susu sekarang.Cuma pampers jek belum tamat services lagik....heheheh :P

[3] About food?

Lately,I love to make custard+milk pudding with sweet peach.The small one seem can't get enough of it.And today I cook a fish curry with eggplant for our lunch.- sebab terlintas nak makan lempeng cicah gulai....aduhhh sedapnya.


[4] More updates?

My Hari Lahir is getting nearer.I wonder what surprise may await me?Hints for En.H?:P

[5] More?

I'm looking for a job but the one that I can bring my princess along.Huh!.Sounds choosy moosy kan?A Taska teacher perhaps?Or that job description is only suits you when you have your own business?Rite?- mcm ni nak kene bukak bisnes sendirilah.....minat ada tp tak tau mcm mana...hemmmmm.Saya selalu impikan saya mempunyai sebuah kedai buku.Seronoknya boleh baca buku sambil jaga kedai kan..... :)

[6] and more?

At 7 pm,everyday on tv2 there is a china drama titled 'The gateau affairs'.Love to see them mem'baking' cake.And plus lately suka pulak watch 'The McLeod's Daughters' on the Hallmark.
-Dulu-dulu tak suka punnnnn ;)

[7] finally

I moved to 'Without a trace' and 'The Criminal Mind' and 'Bones' from the CSI series nowadays.
Can't help falling in love with that serious looking guy Mr.Hotchner - nanti jeles pulak En.H :P

5 comments:

kakLuna said...

biasanya mmg anak perempuan mudah nak bercerai susu berbanding lelaki. sbb ppuan ni kecil2 dh tau malu.. :)

hanis said...

ye tak ye kak luna ek....selalu2xnye bdk pompuan ni cepat 'rasa' malu,tp itu story breastfeed baru,yg story botol susu ni mcm manalah agaknya pulak..ada pernah dgr bdk dh darjah 1 pun masih berbotol susu lg.... :)

bayah said...

Susu botol? Tu lah, anak kita next year nak masuk tadika..tp dia cakap "kat sekolah along x bawak susu, balik sekolah baru along minum susu botol"...mcm mana tuh?

hanis said...

hah...itu dh ada satu contoh bayah yek....mcm mana ek nak kurang2xkan anak dgn botol susu dia ekkk....satu hari pernah hanis sorokkan botol dia...dia punyelaaa bad mood that day....asyik dok "mana botolll tifa..mana botol tifaaa".....last2x kalah jugak ibu dgn dia...:)

m|ss anggEr|k @ m|mI said...

hanis, kalu x puas tgk criminal minds, agen hotchner jadi 'greg' dlm dharma & greg. fallen in love with him since that series.. pas tu tgk dia berlakon criminal minds plak.. oh agen hotchnerr :)