Tuesday, June 29, 2010

Meet Above the sky

Assalamualaikum wbt


Kami tak rancang pun.Wait......malam sebelum bertolak balik dari kuantan,adalah En.H cakap "esok bertolak pagi2x yek...kita naik genting".


Pagi-pagi ibu sukarela basuh 2 biji periuk besar...trey2x lauk dan segala bagai bekas2x makanan yang tak habis dibasuh lagi ( ada saya cakap kat sini pasal sebulan lagi kami kene balik kuantan lagi untuk majlis pertunangan kak ngah pulak).Lepas tu sambung pulak family nak bincang pasal list tetamu untuk kenduri kawin kak cik yang InsyaALLAH berlansung lepas raya tahun ni.


Sudahnya jam 11.00 pagi baru dapat bergerak ke KL.Ingatkan hal naik genting dah batal.Jam 2.30 ptg baru sampai genting sempah.Makan and solat.On the way balik tuh,bila tiba kat bulatan tuh En.H "terrrrsalah" masuk pulak hok yang laluan pukul 12.Patut ikut laluan pukul 1 turun KL.Hahahaha.

Poyo jek terrrsalah pusing kan.Hehehe.

The rest di atas sana nun lah kami berempat bersejuk-sejukkan.

Yang agak tak bestnya...baru je tiket outdoor theme park bertukar tangan.....tik..tik..tik...hujan turunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.Sejuk giler.Tapi tak lebatlah.Kejap turun.Kejap stop.So in between tuh bolehlah jalan2x jugak.As always kakak ler orang yg paling teruja.



Grrrrr....sejukkkkkk


cepat je dapat kawan


chakkkkk



ni family ride...so ibu pun naik la jugak...sib baik tak muntah...peningla yg amat naik cup pusing2x nih...serik ibu tau!



sebelum masuk ukur tinggi dulu!
Tinggi saya 107cm tau!
Eh tapi tu senget kepala...kene add 1-2 cm lagik nih hehehe



Subhanallah...ikan2x tu dok swim ikut bulatan keliling batu tu jekk...mmg kagum betul



Yihaaaaaa....naik kuda takde kepala hehehe




Adik sporting...ibu suruh bergaya gitu dia buat.
Kakak merajuk sbb tak dapat masuk crazy space lab nih...pjg sgt queuenya kakak!

4 comments:

Ummu Auni Afif said...

wah wah wah...best kan naik genting. tapi sejuknyaaa

ummumishkah said...

amboi kak tifa pi genting yer.. napa tak singgah umah mishkah?

Farra said...

tido kat mana? tak penah bawa anak2 ke genting

hanis said...

Aini : hehehe...dah alang2x otw balik dr kuantan ke KL tuh...kunun2x singgah ler genting (macam singgah pasar malam jekk ).

Tapinya hati tetap ngeri tau waktu perjalanan naik ke atas...time2x yg naik curam tuh..aduh...risau je kereta terkebelakang balik...kui kui kui

sejuk bila time hujan...kabus sampai 10-15 step ke depan pun tak nampak...mmg mcm kat negara lain laa pulokkk...hehehe


ummumishkah : InsyaALLAH3x...ada rezki kita jumpa yek..


farra : tak overnight pun farra...and so far kitaorg naik genting blom pernah bermalam lg....hehehe..balik hari jek

seronok jugak bwk kids ke genting nih...main je laa...uji kebravean diorang gak sebab diorang kene naik sorang2x kan...

but for me rasanya utk kids yg kecik2x ni main indoor lagi bagus kot..lg banyak yg diorang bleh naik compare to outdoor park.