Sunday, September 6, 2009

Nak masak?

Assalamualaikum


farra - abaikan je lah mode tengah bengang tuh! ;) Ni dah ok dah.Sabar kan separuh dari iman Hehehe.


Tengah cari resepi nak buat nasi dagang.Tak penah tengok orang buat.Try jauh sekali.Tapi nak jugak try nih.Huhuhu.Nerbes la pulak. :P

Kita tengok hasilnya nanti yek InsyaALLAH.If ada gambar jadik ler.Otherwise faham2x je la yek. :)

4 comments:

Ummu Auni Afif said...

nak resipi nasi ke? lauk ker?

Ummu Auni Afif said...

untuk nasi, dpt dari UKS

tadi experiment buat nasi dagang masa balik untuk lunch, and of course the gulai ayam dah ready by mother.

belum gi kerja rendam beras 4 cawan, beras kelabu nasi dagang orang klate.

balik kerja, buka tudung, basuh dan drain beras, masuk air hingga tenggelam jari telunjuk diletakkan melintang atas permukaan beras, microwave power 100 for 20 mins, kering air, keluarkan, kareh2 dan masukkan air kalau belum masak.

kalau masak apa lagi keluarkan dan siram santan pekat satu kelapa, garam satu sudu kecil, halba, bawang merah hiris dan halia hiris.

masa masak 25 min, terkedu & terkejut banget suami, sebabnya isteri dia boleh buat nasi dagang express.

sudah makan elok2 tengok berita 1.30 petang.

it is good to be a professional and a wife.

Farra said...

suka sgt makan nasi dagang...tp tak penah try buat ler...nanti kongsi resipi ek

Puan Hanis said...

Aini :

uish mmg express sungguh tuh.Ingatkan susah giler nk buat nasi dagang nih.

Blom try lagi ni.Beras habih! ;)

Nway terima kasih daun keladi ye ibu auni & afif.


Farra : Alaaa farra awak terer masak.Sure menjadinye tu. ;)