Tuesday, October 27, 2009

Complaints





This is a very interesting issue to me.
I guess most of the point on the list is exactly whats on my mind. (tidak ku pandai untuk meluahkannya :P)





COMMON CUSTOMER COMPLAINTS ABOUT RETAILERS


TRUE LIES
Blatant dishonesty or unfairness
Selling unneeded services
Purposely quoting low ball cost estimates


RED ALERT
Assuming customers are stupid or dishonest
Treating them harshly or disrespectfully

BROKEN PROMISES
Retailers not performing as per their promise - careless mistakes prone services


I JUST WORK HERE
Powerless employees who lack the authority or desire to solve basic customer problems

THE BIG WAIT
Waiting in the line just because some of the checkout lanes or service counters are closed


SUFFERING IN SILENCE
Employees who don’t bother to communicate with customers who are anxious to hear how a service problem will be resolved

DON’T ASK
Employees unwilling to make any extra effort to help customers


LIGHTS ON, NO ONE’S HOME

Clueless employees who do not know the answers to customers’ common questions


EMPLOYEE WHO VISITS EACH OTHER
Or conducts personal business while customer waits
Refuse to assist because they are on break




The most irritating and annoying and "rasa nak hempok'ing" is the RED ALERT one'lah'.Of course!Especially the one with the 'cash' duty.

Muka masam satu hal.Bila tanya kadang2x tak jawab lansung.Kadang2x antara dengar tak dengar.Time kita tegur dia 'terpunch' 2-3 kali harga satu2x barang tu,bleh dia buat muka tak tahu je.Itu yang pada pendapat saya masa nak beratur bayar eloklah dipilih-pilih sikit cashernya.Memanglah susah nak agak reaksinya,tapi kalau dari jauh tu dah menunjukkan aksi2x yang kurang menyenangkan,carilah yang lainkan.

As for me,saya lebih suka cashernya kaum adam.Simple.(mind you..not apply to all yek!)Bukanlah bermaksud kaum hawa tak bagus,faham2xlah kalau dah penat sangat,time bulan mengambang pulak tu,ditambah bergaduh pula dengan si buah hati.(sekali lagi mind you..not apply to all yek!)Tak ke haru tu?But kaum adam ke,hawa ke you must be very careful masa diorang dok punch2x harga tu.Pastikan harga yang betul.Punch sekali je kecualilah barang yang sama with the same price ada 2,3.

Well, when we talk about this : manners, i guess it is not as simple as 'masak air'.To shaped it perfectly and beautifully is nearly impossible since we are all just a human.Everyone makes mistake.But if we learnt and getting better and better everytime after we make those mistakes it would probably the perfectest one!

2 comments:

Ummu Auni Afif said...

ingatkan saya sorang je kekdg hangin dgn cashier ni
tapi kena banyak sabar

hanis said...

so far akak takdelah byk kali terkena dgn casher yang 'buat ragam'.Tapi bab punch lebih dr skali tu byk kali kene...pastu harga brg lain...punch lain..kalo lg low price takpe gak kan...huhuhu..ni menaikkan lg total amount kene bayor..mane tak bising kan...lgpun kene pertahankan 'hak pengguna' punye prinsip...heheheh