Tuesday, February 15, 2011

Majlis menyambut menantu adik


sisterhood.....6 of us...(ibu n abah tak termasuk yeaa)
baju kuning no 1,
pengantin no 2,
baju putih no 3
baju hitam no 4,
baju ungu no 5 
dan baju biru no 6
 kan senang kalo pakai baju kaler lain2x....hhehehhe


 Alhamdulillah...syukur...everything berlalu dengan lancarnya.Nak welcome to my 2nd adik ipar to the zanordin's family...encik abdul Rahim.Saya panggil im aje.

Eh yang adik ipar pertama tu saya tak welkam pun ek....hehehe.Kang merajuk pulak.So disini kak long welkam jugak en.azlan to our family.Yang ni saya panggil lan jek.

Fuh...makin berkaler-kaler family member kitaoang ni.Meriah.Setahun 2 lagik saya dapat anak sedaralah pulak.Riuh rendah ler umah atok n nenek kat kuantan nanti.Baru lah syok tifa n irfan.Kalo idak depa 2 org je la ke hulu-ke hilir kat kg tuh.Lepas ni baru ade geng sket.

Last sunday ibu,abah,pakcik,makcik and ramai lagi datang all the way from kuantan for majlis kakngah n im di rumah im pulak di seri kembangan.Meriah.Yelah mana-mana geng2x si pengantin yang payah nak ke kuantan tu...semua datang kat kl ni jek.Sampai pengantin nak pegang sudu suap makan pun terpaksa berenti sampai 20 kali pasal ramai benor yg datang nk salam n bergambo.

Cuaca ok.Makanan tip top.marveles sgt2x.

Make-up kakngah tuh kak cik yg buat.Kak cik ni my sister no 3.Dia baru jek amik course make-up ni.Tapi bakat terpendam tu dh mmg ada kan....tu yg calit2x sikit dah jadik.Ni kira 1st time dia make-up utk pengantin.Kira kngah jadik bahan cubaaan dialah.Hehhehe.Sib baik tak bedak topok2x (kata pengantin :P).Selalu dia make-up student dia jek..kalo ade dinner.

tapinye dia duk kuantan.So org kuantan jek laa ek yg buleh pakai service dia.Orang KL kene tunggu dia pindah kl lerrr...hehehe.(promote dah ni)

gambar tak byk amik.Tunggu official pak cameraman je la nanti.Yang ada tu je la.Itu pun curi dari org lain punye kat FB.Hahaha.

Sekian....

Next kenduri kahwin bulan jun pulak.Kali ni adik en.H pulak kawin.Ke melakalah pulak kitaorg InsyaALLAH.



Dapatkan tips-tips blog harian yang ringkas :

3 comments:

Ummu Auni said...

lawalah tudung akak. pandai betul akak gayakan (walaupun komen tak related dengan entry, nak ckp juga, hehe)

Hanis said...

alaa tudung je ke lawa....hahahahhaha...

tudung beli dari puan hartinidewi kita ler....credit kat kedai prettymodesty dia...hehehe

akak pakai mcm biasa je dik...letak brooch kat tepi(tu pun adik ipar hadiahkan hehe)...akak tak reti tudung belit2x....fesyen2x lagikler...

tp kain tudung tuh mmg best...lembut and sejuk...mmg ni tudung kesayangan akak nih....hehehhe

Ummu Auni said...

La ye ke? tudung pretty modesty rupanya. cantik pula tengok akak pakai. fesyen2 pun boleh asal tutup aurat, tak tabarruj lagi :D. tapi comel akak pakai macam ni