Tuesday, December 7, 2010

TiaraBeachResort (TBR) and Bagan Lalang

السلام عليكم

بسم الله الرحمن الرحيم



This is our 2nd time ke TBR.Bilik yang lain pulak.Owner yang lain juga.Much better dari bilik yang hari tu pasal water heater dia tak rosak!.Hehehe.Yelah budak berdua tu kalau mandi sampai kecut jari.Lepas tu dari pool nak naik ke bilik,sejuk ditiup angin sampai gigil2x.Yang kecik tu sampai biru jari2x.Kira dapat air suam2x kat bilik mmg syoklah bagi diorang.

Kami kat situ 3D2N for RM300.Dapat RM150 semalam.Kira murah jugaklah.Lama sungguh rasanya.Mana taknya budak2x mandi pagipetang.Yang 2 hari pertama tuh pulun habis.Samelah ngan makpaknya.Iya saya pun masuk kolam juga.Lepas gian kata orang.Hehehe.

Tapi paling best as always jimat bab makan.(part ni puan farra Aiza mmg menjadi idola ku hehehe).Hari sabtu pagi sblm bertolak saya bersilat juga kat dapur.Masak nasi putih,sayur campur goreng and ayam goreng yang saya dah marinate mlm sblmnya.Ni bekalan utk lunch bila dah sampai kat TBR.Yang bekalan dalam kereta,saya goreng fries je.Budak2x ni kalo nak berjalan semua dah takde selera.Seronok sgt.So alternatif makan dlm keretalah.


Bekalan lain tgk gambar jelah.Punya byklah bwk food ke sana.Hahaha.Belom masuk yg takde dlm pic,hotdog,limau sunkist,fries yg belom goreng.Tu yang dlm botol2x kaca tu saya bwk nescafe,milo,susu bdk2x,gula.

Seronok sbenarnya dapat jimat bab food ni.Lagipun boleh jimat masa.Tak payah keluar sana sini cari food.Mcm bfast saya goreng hotdog,buat rotitelur,air milo.Dah kenyang.Dah boleh terjun pool.Hehehe.Lunch tuh tak dapatlah nak masak nasi lauk bagai kan.Tapi belah petang,or diner pun..malas nak keluar,ada mushroom soup makan ngan roti.Saya masak maggi letak telur.Syukur anak2 tak memilih sgt pasal makan.


Hari isnin lepas checkout kami singgah teluk kemang juga untuk lunch.Lepas tu En.H cakap "yang,jom pergi Sepang".Hehehe.Ye...kami terus ke Sepang.Ke pantai Bagan lalang lebih tepat lg.Saja2x pasal saya belom pernah sampai ke situ.Lagipun on the way je.Tengok jam dah pukul 6 ptg,terus kami ke hujung jalan pantai tuh dekat jeti.(lepas tanya2x orang ttg restoran ikan bakar yg best).Dinner kami kali ni spesel sikitlah.Memang recommended lah restoran tuh.Lauk yang dia masak sedap.Sederhana pedas.Paling best udang goreng butter.Sangat2x yummy.Lain2x kami order pepahat and sotong celup tepung as always.Lupa nak snap gambar.Masing2x dah terjah makan lagi2x si kakak dgn feveret dia pepahat tuh.Mine udang butter.Sedap sungguhlah.


Lepas makan kami terus balik rumah.Homesick okay!.sayalah tu.Hehehe.Masa saya tulis n3 ni anak2x n ayahnya masih lena lagi.Penat.

Alhamdulillah dgn rezeki yang ALLAH kurniakan.Dapat berjalan2x,makan,tengok keindahan alam,jumpa saudara seislam(ni time anak2x mandi,maknya buat kawan :)).Thanks to encik suami yang sungguh2x booking bilik kat TBR.Maklumlah cuti sekolah ni,payah sikit nak booking.Dahlah tak plan sangat.

A Birthday celebration yang best dan seronok!

Syukur..syukur..syukur.




1st,the important rhing : my only induction cooker
Dengan menda alah ni,jimat duit tau!




Bekalan kami.Banyak kan?Hehehe.Belom masuk yg dalam fridge lagi tuh.




Budak nih tepi kolam je la tpt dia...peace ibu!




Lapar rupanya anak ibu ni.Ingatkan dah kenyang tertelan air kolam tuh....hehehhe




tengoklah byknya manusia....penuh pool tau.Dah mcm kat negara omputih tuh.




kat bilik




dalam dok mandi tuh,kakak sempat masuk game bola beracun anjuran TBR kat tepi pool tuh.Yang bestnya tadak sapa tgk dia main pun.Saya kat bilik.En.H tgk si irfan mandi.Alih2x bawak balik hadiah jek,cakap dia dapat no 2 main game tuh.Bila tanya ramai tak main,ramaiiii sgt and orang besar2x masuk.(yelah yg saya dgr announcement game tu for under 12 yr).So proud of u la kakak!!!




This is sunset kat Bagan Lalang pulak.View dari restoran yg kami duduk.




Me with kids berlatarbelakangkan Sepang Gold Coast.

kakak sibuk tanya "tak naik plane pun dah sampai Gold coast ke bu?"
Yup,dia tahu GC yang kat australia tuh and dia sibuk masukkan duit dlm tabung sbb nak pergi situ...sgt high ambition kakak eh :)

4 comments:

Ummu Auni said...

TBR ni apa ek? hehe bagan lalang saya tahulah :D

Hanis said...

oppss sory2x dik...tak letak fullname dia...TBR ni Tiara Beach Resort yg kat PD tu.. :)

Farra said...

owner kami pon kasi rm300 for 2N..kami tade induction cooker la! jeles la ni..tp la ni i dh boyot2, penat juga la memasak tuh..huhu

TBR ni mmg best la!

hanis said...

farra :

TBR mmg syok kan...hehehe

Tak mahal sgt...tak murah jugak...kira sedang2x laaa

Pastu paling best sbb once check-in boleh pi terjun pool sesuka hati...takde nak kene ticket2x lg...hehehe

yg induction cooker tuh...kami pun tak beli..present from FIL...tp mmg berbaloilah...mobile gitu...boleh diangkut kemana aje...hehehe