Tuesday, December 14, 2010

Nak pindah ke tak?



السلام عليكم

بسم الله الرحمن الرحيم


Actually we are trying to find another house kat area2x klang valley nih.Ai nak pindahlah.Yang sekarang ni memang rumah sendiri dah tapi ai tak tahan dgn ke-low-sedaran- penghuni2x sini yang suke2x sangat buang sampah merata-rata.




Kami pernah menyewa condo.Pernah menyewa rumah teres 2 tingkat.And now duduk kat apartment yang tak brapa apartment sangat.Hehehe.Yang lain tu ok-oklah.But this time memang tensen dgn sampah sarap yang merata-rata sana-sini.


No wonder ramai pembeli2x rumah sini pindah.Tak tahan kot.

Ai duduk sini dah 2 tahun.Jiran sebelah duduk from rumah ni siap that is 8 tahun.Tapi ai dah tak sanggup.Jiran sebelah mmg hebat.Hehehe.

Tapi bila fikir2x balik orang yang takde rumah duduk bawah jambatan tu, ai jadi lemah balik semangat nak pindah.Huhuhu.En.H kata nak pindah ok aje.But if pindah lepas loan rumah ni habis lagi syok.Boleh beli rumah lain pulak.Loan apartment ni pun taklah banyak sangat bakinya.

So,agak2x ai kene bersabar lagi sikitttttttttt jek kan.Hehehe.

Kesian kat my princess kakak pun ye jugak.Kalau pindah,she have to make a new friendlah pulak nanti.If stay,dia akan seronok jumpa balik her Taski friend kat sini.



Well, rasa-rasa end up blom pindah lagilah dalam masa terdekat ni.Walaupun hati di dalam meronta-ronta nak pindah,tapi kewarasan mengatasi angan- angan juga akhirnya.Hehehe.

Korang punya rumah mcm mana pula ya?Seronok tinggal kat situ?

3 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mcm kina rumah sewa jer. rumah jenis lot². kiranya halaman rumah memang besar dan luas la. keadaan rumah ok..suasana pun ok..jiran² pun ok. cuma 1 jer yg x ok. jiran sebelah kina ada bela aym. kalau takat bela seekor tak pe.siap ada reban ayam besar lagi tuh. lagi kina marah kan..ayam tue leh pulak msk dlm kawasan rumah kina. ayam pun x sekolah kan...sedap je lah dgn muka x malu berak kat kawasan rumah kina. huk..huk..huk..

menci..menci..menci taik ayammmmmm...

mummy Darin said...

dulu musz duduk Lestari Putra, ALhamdulillah, bau sampah tu xdelah sampai rumah kita org, sesekali bila hari hujan, sana pun ok je, xde masalah sgt..
skang dah pindah Shah Alam, rumah sendiri.. pun ok je, jiran pun ok, kawasan baru, majoriti masih sayangkan rumah cuma ada 1 rumah bujan yang rumahnya dah jadik mcm bengkel motor, sayang rumah tu..

Ummu Auni said...

rumah saya Alhamdulillah. agaknya sebab membesar di situ lama dah...tak terfikir nak cari lain. kalau terfikir sekali sekala tu, sebab nak duk apartmen, bagi kawasan duduk tak besar sangat. hehe