Tuesday, May 19, 2009

Aktiviti saya

Assalamualaikum


Aduhai....sibuk..sibuk nih.Mana nak update blog (yg ni dapat duit gak tau),mana nak membaking my lapis,lepas tu nun jauh disudut hati tu nak DIY tudung plak.Jeleslah tgk puan farra dah buat tudung tu.Memang best pakai tudung tu.Senang yg amat.Kalo DIY blh labuhkan lagi kan.Ikut selera agama kita lah kan ;).

Cikgu jahit dah siap offer nak ajar free jek.Tinggal kene siapkan barang je lagi.Tapi blom dapat berkejar lagi nak ke arah menjahit tu sebab order untuk my lapis dah bertalu-talu.Ni kalo raya ni mau kene upah pekerja ni.

Tapi nak targetlah raya ni nak pakai tudung yg dijahit sendiri.Bleh pilih corak yg suit ngan baju sikit.(yelah..tahun lepas melaram ngan baju mengandung...hehehe).

Kedaikekhanis dah jalan tapinya web saya blom updatelah lagi.Asal siap kek,semua untuk tempahan.Sampai kakak tifa merajuk nak makan kek.Sabar ye sayang.Nanti ibu buat sebiji untuk kakak tifa sorang je makan,biar puas ;).

Orait...my bahan-bahan kek dah sampai..time to masak kek ! yihaaaaa :P

4 comments:

Farra said...

pembetulan, sy beli kain tapi hantar kat cikgu jahit, nak buat semua bengkok la..i buat aktiviti yg higher value, yg lain outsource :p

mmg syok bleh ikut selera kita! hihi..

eh hanis,cemana barang kek sampai? ada org tolong hantorkan ke?

baking..i still love it , adeih pinggang dah terasa sakit

Ummu Auni Afif said...

kak hanis, sapa nak ajar? syoknya!

mummy Darin said...

terrorlah Hanis, sambil membaking utk business sambil menjaga 2 orang anak...

Puan Hanis said...

Farra : lorr ye ke...tak kiralah apa2x pun tudung tu tetap best..hihihi

Bahan kek selalu org lain yg soping..tak daya lah nk soping ngan anak kecik yg berdua tu...mau tension dibuatnya :p

Pinggang sakit? huhuhu....satu badan ni dh sakit punnnn hehehe...tringin nak ber'spa' lah pulak..hehehe

ummu auni : chef kek lapis yg ajar..chef noraini namanya..pergi kursus dia skali dulu..best!

mummy darin : hehhe..rmai lg org hebat2x di luar sna tu...yg anak 10,yg anak 15 but still manage buat biz...camne tu? hehehe