Tuesday, January 13, 2009

Nasi goreng ayah

Assalamualaikum

Dah 2-3 malam tak cukup tido.Kepala pun rasa dah tak betul.Reason?ape lagi kalau bukan si teruna En.Irfan Fahri yang mahu bermain-main di tengah2x pagi yang hening.(yela siang dia lena memanjang).Dia terjaga jam 1 pagi,nanti pukul 4 lebih baru dia nak tido.Dia terjaga jam 3 pagi,jawabnya sampai dgr azan subuhlah baru dia tido.Naik pening kepala dibuatnya.Kalau weken bolehlah ajak En.H berjaga sama.(eh ye ke,taklah berjaga gilir-gilir :P).

Tapi kalau working days tak sampai hati nak kejutkan En.H.Nanti kat ofis dia pulak yang pening.Nak buat mcm mana.Bertahan je la.Itulah dikatakan jasa ibu yang tak dpt dibalaskan.Bak kata En.H pulak "takpelah banyak terhapus dosa sayang".(nak pujuk isterilah tu ek :P).

En.H suka nasi goreng.(orang ofisnya sampai kata senang nak jaga kau ni!).Mane taknya,masak nasi goreng pagi,ha yang tu lah lunch n kalau tak basi yg tu jugaklah jadi dinner.Janji nasi goreng yang isteri dia masak.Saya?alah bisa tegal biasa.Jimat pun jimat berbanding masak lauk berbagai-bagai.Sis tifa pun dah jadi mcm ayahnya.Bangun pagi je "ibu tak masak nasi goreng hari ni?".Hehehe.

Weken lepas En.H belikan kuali yang lebih besar untuk isterinya ni.(hints - suruh lebih rajin lagi memasak :P specially menu nasi goreng dia!).Memang besar sungguh.Thanks ye bang.

Orait,dah pukul 12 lebih.Nak masaklah pulak.Tapi hari ni menu berlauklah pulak.Hari2x nasi goreng,muka pun dh mcm nasi goreng.Hehehe.(jangan marah ye bang :P)

p/s: gambar sekadar hiasan je ok :P

3 comments:

ummumishkah said...

senang ah cam gitu..
kami pun kadang2 sarapan nasi goreng, lunch nasi goreng, aikk dinner pun nasi goreng.. hahaha

Farra said...

senangnyer gitu
tapi kita pulak ngidam nak masak lauk itu & ini

so tukar2 tk menu n. grg? cam kampung..cina..hailam..etc

hanis said...

ummu : mmg senang yg amat...muka pun dh nak serupe nasi goreng juge...hehehe

farra : erm tukar2x yg gitu entahlah,kite depend pd lauknyalaa,kdg2x letak daging cincang,kdg2x ikanbilis + telur,kdg2x ayam potong kecik2x.Tukar2x cmtulah.Janji ada cukup protein,vitamin seme.Tp everytime buat mesti licin punyelaa.Tu yg tak jemu2x msak n.grg tu heheheh