Thursday, July 14, 2011

Merak dan Nasi berlauk

Lunch semalam dan sampai ke malam :)
Tak kose nak masak 2 kali tau!

Inilah merak kayangan yg diperkatakan tuh :P

Tak ada kaitan okay ;)

Saja-saja memeriahkan n3 hari ini.Yang nasi berlaukkan DAGING MASAK TAK BERAPA MERAH dan SAYUR BAYAM YG MEMANG MERAH tuh adalah lunheon kami 3 beranak semalam yek.

Lauk daging tuh fuhh sgtlah sodapnya (anak den yg kata) sampai nasi dia dari putih tukar kaler merah2x sikit sbb gaul dgn kuah lauk daging yg secoit itu.Tapi bila nak makan daging,ibu kene pecahkan kecik2x lah sgt baru dia boleh makan.Bukan sebab liat...no..no..no.Ai dah rebus daging tuh 4 jam okay!.Ni sebab gigi dia yg ngongak kat depan tuh.Hehehe.

Tu untuk kes kakak.Untuk kes adiknya pulak mmg ibu kene kisar lagik halus.(mujurlah gigi ibu powerrrrr).Hehehe.

Cerita si merak tuh hanya sisipan sahaja yek.Kakak punya kraf tangan paper yang tahun bila tah.Nenek dia kasi kat dia dulu.Best woo menda alah tuh.Mula2x bukan rupa merak camtuh.Asalnya cuma kertas keras yg dah berbentuk sikit2x mcm bulat,badan merak dan sbgainya.So cara mainnya,budak2x cabut kertas2x yg dah berbentuk tuh,then diorang pasang,lipat,gam belah2x yg kene lipat tuh.Sambung...sambung..sambung..jadiklah merak tuh.Ada banyak lagi benda lain.Nantilah ai cerita dgn siap amik gambar yek.

Okaylah,nak kene bako kek lapis.Hari ni 2 biji kene buat.Customer nak esok.Alhamdulillah.Rezki.

Sekian terima kasih,
Pembako keklapis Tegar 
(kahkahkah)

4 comments:

aida said...

tengah2 pose ni terliog pulok tgk gambar tu... hihiih

hanis said...

hehehe...jgn dikkkkk...makruhhhhhhh :P
Dah..jgn dibuka blog akak lg hari ni...esok baru buka yekkkk...hehehhe

Sitisifir10 said...

uyyoh...ibunya yg tlg kunyah...insya ALLAH anak dgr cakap nanti :P

hanis said...

puan siti....Aminnnnnnnn