Monday, June 29, 2009

Opss tersalahlaa


Assalamualaikum

Ketawa itu kan ubat paling best.So ni saya nak cerita sikit kisah benar yang agak lucu yang korang sure tak tahu punya.Tapi kalau pernah terjadi pada korang tu nanti ceritakanlah jugak.Kongsi2x gitu. :)

Happen to my grandma and her cucu's2x nya about 2 weeks ago.Diorang ni on the way ke kl and singgah kat r&R temerloh sekejap.After sessi order-mengorder then the driver n his wife(my aunt n uncle) pergilah ke kedai.Tinggallah nenek n cucu2xnya dalam kereta.

Then suddenly ada this one guy bukak pintu kerete my uncle ni belah driver side,and terus duduk kat situ without notice anything weird dgn kereta yang dia naik tu.At the same time my nenek n cucunya dah terjerit2x kat that guy.(takut org nk kidnap diorg...hehehe).(masa ni saya menyampuk nasib baik cousin saya yg lelaki yg ada dlm kereta tu tak belasah kepala lelaki tu sbb igtkan org nak curi kereta).

Then that guy toleh kebelakang and terkejut sambil baca la hawlawallah...blom abis lg pun baca tu dia dah keluar kereta my uncle tu and brjalan dgn laju naik ke kereta dia yg sebenar which is sebelah je and terus pecut dgn lajunya.

At that point of time cerita my nenek diorang dalam kereta dah sakit perut dok gelakkan pasal tu.(saya yg tengah cerita ni pun dok gelak dh ni).Can't imagine camne that guy tu rasa.Malu yg teramat sgt sampai tak sempat cakap apa pun.At least sory ke.

So bila my aunt and uncle kembali ke kereta tengok nenek and anak2x diorang dok gelak lagi.Bila tanya semua tak boleh nak cerita lagi sebab tak tahan nak gelak.Memang kelakar agaknya situasi tu.

Well,people do make mistake kan.Even the silly one like tersalah masuk kereta.But ada lesson yg perlu diambil juga.Jangan lupa selalu kunci kereta eventho kita ada kat dalam tu.Cegah sebelum terkena kan.

p/s: yg peliknya cerita nenek kereta lelaki tu tak sama dengan kereta uncle saya ni.Maybe sebab color yang sama kot.




3 comments:

ummumishkah said...

hahahah
ni dah jadi lawak hari isnin nih.. :)

Ummu Auni Afif said...

hehehe

kesian mamat tu

Puan Hanis said...

ummumishkah :
masa kami ramai2x dgr cerita nenek,sakit perut dibuatnya ketawa.
Kalau pregnant mau terbersalin gamaknya. :)

ummu auni&afif :
jadi satu cerita yg boleh diturunkan ke cucu cicit nanti hehehe ;P