Wednesday, June 24, 2009

Mari-mari

Assalamualaikum

Ok...saya tau.Memang dah dekat sebulan pun tak keluar entry baru.Sibuk?Erm takdelah sangat.Biasalah datang time takde mood nak tgk monitor ni abis ceritalah kan.

Update sikit.Sis nathifa bersukan baru-baru ni.Dia kan dah ke tabika sekarang.Excited lebih mak bapaknya lah.Adik fahri pun pagi2x lagi dah kene mandi.Kakak ada sukan punya pasal.Patutlah young parent sekarang kalau anak masuk darjah 1,siap amik cuti.Kami ni anak baru 4 tahun,tabika je pulak tu dah bukan main seronok lagi nak pergi tengok.

Sis nathifa masuk 2 acara.Lari2x amik bola then masukkan dlm bakul.Satu lagi lari2x sambil bwk sudu kat mulut,then cedok bola ping pong dalam air pastu larilah.Oh lupa. sis nathifa rumah kuning.Rumah kuning dapat no 2.Rumah merah no 1.Rumah biru no 3.Seronok betul tengok budak2x ni bersukan.Ikhlas je diorang ni.Takdelah nak gaduh2x berebut tempat,hadiah,dengki sana sini.

Irfan Fahri pulak dah menjulur sekarang.Back and forth.Sangat laju tau.Dah nampak macam ketam pun yek.Bila dah boleh kesana sini sendiri tu,almaklum la kan.Habis semua benda dia teroka (baca : rasa/jilat/masukkan dalam mulut).Tapi paling dia suka remote control astro jugak.Serasi bersama gamaknya. :P

Lately byk betul order from mama yg pregnant.Bakal mama pun ada.Semua nak lapis masam manis.Masa saya sendiri pregnant En.Irfan dulu bau telur pun dah uekk ueekk.Nie kan pulak nak makan kek tu.Hehehe.Bertentangan sungguh.Ujian masing-masing kan.

Orait....tunggu next entry pulaklah ye.InsyaALLAH.



mereka berdua intan payung ibu & ayah



tu dia athlet malaysia bawak bola dlm sudu

bola tu tak masuk pun dalam bakul,yg penting lari mesti laju :P


budak2x ni tengah senam-aerobik..comel sungguh










6 comments:

ibu iman said...

bestnye tengok nathifa da bersukan dah... iman nih bile laa nak anta masuk sekolah. cakap pun stil pelat2 lagi. huhuhu...

Ummu Auni Afif said...

akak, saya invite akak masuk blog
dapat tak?

ummumishkah said...

lama tak dengar berita.. seronok nye sis thifa ada sport day..

ummumishkah said...

oh yer.. tag dari hanis yang berbulan2 saya peram tu dah dijawab kay.. :)

Mama-Danish & Sarah said...

lamanya tunggu hanis buat n3...

Puan Hanis said...

wani :

ha..ah diorg ni kalo dapat kawan kat skolah tu..mak bapak pun lupa...bukan nak suruh blaja sgt pun..umur baru 4 thn...tp nk develop social skill dia tu..kasi konpiden,berdikari,pandai berkawan,bertolak-ansur byk lg lah bila dh bersekolah tu..sbb kat umah kl ni dia takde kawan pun..umah tinggi..susah sket nk main2x.

ummu auni :

hem...invite kot mana dik?Akak ni tak penah invite or terima invite org..hehehe...sungguh nih ;)

ummu mishkah : terharunya ada org tunggu berita kita..sungguh ni..ni nak gi jengok blog ummu ni plak

mama danish : org pompuan biasalah..penuh ngan emosi...huhuhu..tp skarang dh dtg mood best nih... :)