Wednesday, June 27, 2012

Teman



Teman hari-hari.
Teman masa temujanji.

Getting pregnant in 30's...walaupun early 30's is not se-easy masa 20's.
Specially bab kepenatan.
Betul-betul cepat terasa penatnya.

Ramadhan yang akan tiba..baby mulai masuk 9 bulan kiraannya.
Dalam kata lain...raya nanti ibunya berpantanglah
InsyaALLAH.

Aduh..kawan-kawan mohon doakan Ramadhanku ini dipermudahkan untuk ku berpuasa penuh.
Kasihan si kakak yang beria-ria mau berpuasa penuh ramadhan tahun ni.
Allah...berilah kekuatan untukku bangun menyediakan sahur.
Allah...berilah kekuatan untukku sediakan juadah berbuka.


p/s: hari-hari ada rasa contraction.Berdebar-debar. :)

7 comments:

ibu iman said...

congrates hanis!!! moga baik2 di bulan yg mulia nanti... Aminnn :)

afi said...

congrats akak! patutlah senyap sahaja! hihi. semoga Allah mudahkan dan beri ganjaran besar buat akak. take care ok! aah tuhla nk pregnant 2nd ni pun tak moh lambat2 lah nanti letih. huhu.

-ummu amin- said...

congrats k hanis! samalah kita pantang masa raya.. ayu edd 15/8.. betul2 2 ari sblm raya, tapi pengalaman yg 2nd arituh awal seminggu.. doa jugak biar dapat puasa penuh, takdelah jenuh nak mengganti nanti..

Hanis said...

ibu iman : Alhamdulillah...tq atas doanya.Amin.

afi dear : Thanks...Alhamdulillah.Senyap pasal akak ni mengada-ngada je afie...org lain pregnant jugak..elok je update blog...kuikuikui

Terima kasih atas doanya.Haa..bab letih tu mmglah tak tipu tau...akak ni cuba jugak konon2x macho pregnant ke 3 ni...tpnya mmg takleh lawan tenaga badan yg makin berkurang dgn usia ni.Syukur Allah kurniakan zuriat lagi.DIA sajalah yg tau ini waktu yg sesuai kan...

Ayu dear : Thanks...Alhamdulillah
Akak punya edd hujung bulan 8...harapnya ikut jaduallah.Boleh makan raya puas-puas dulu...hehehe

akak pun duk risau pasal puasa laa ni.Try2x puasa sekarang ni..latih diri...tu pun melepek aje.Allah...harap sangat ramadhan nanti sihat dan bertenaga nak puasa...terawih..mengaji.

Akak ni tak keje.Awak-awak yg kerja tu lagilah pulak kan penatnya.Moga Allah permudahkan semuanya utk kita ya...InsyaAllah.

Smiley said...

Hope that u will have smooth delivery
Byk pahalanya tu
Lain pregnant lain situasinya ..maybe hanis rasa penat lebih kali ni kan?

hai kalau kite nak preggy balik umur 34 ni larat ke tak ek? ehehe

hanis said...

farra dear :

Aminnn..amin..amin.Itulah yg paling didoakan selalu.
Bab penat lebih tuh...series mmg lebihlaa sgt.

Rasanya kalau awak preggy lagi okay je kot...you're a very strong women you know...sgt2x strong.

Allah..hati tu nak zuriat byk2x..tak pernah merancang pun..but inilah yg Allah dah jadualkan.Dulu kakak dgn adik beza 3 tahun...yg no 2 dgn dalam perut ni beza 4 tahun...Hemm Allah jualah yg tau mana terbaik utk kita kan....

Ummu Auni said...

congrats akak!! padanlah senyap sunyi je. dalam diam2. ehehe. jaga diri tau